سلام و احترام خدمت شما عزیزان
 طی مصاحبه ی اخیری که بنده با سه
 کودک در رده سنی سه و نیم ، چهار و نیم ساله و ده ساله به نام های ترنم ، زینب و متین؛ در ارتباط با مفاهیمی چون(خدا_محرم_عید_جشن تولد_فرشته و) داشتم ؛تمایل دارم نتیجه اش را با شما بزرگواران به اشتراک بگذارم.

در این مصاحبه متوجه خواهیم شد که محیط و اطرافیان چقدر در یادگیری فرد تاثیر گذار است و همچنین ذهنِ پویا و خلاق کودک چطور دانشمندوار در تکاپو یادگیری و شناخت جهان است.

مصاحبه ی شماره 1 :

_من : ترنم تا حالا با فرشته ها حرف زدی؟!
اصلا میدونی فرشته چیه؟!
+ترنم : اره خاله من یه فرشته دارم خیلی خوشگله
هر روز باهاش خاله بازی میکنم (اشاره به عروسکی داره که پدرش به او هدیه داده و بال داره،که اصطلاحا دربین مردم به عروسک فرشته رایجه) 

_من : ترنم میدونی عید چیه؟
+ترنم : اره
_من : خب برا عید  تو چیکار میکنی؟!
+ ترنم: گل درست میکنم(اشاره به سبزه)
گندم آرد میکنم
( بعد از اینکه ترنم این حرف رو زد با تعجب رو به مادرش کردم ایشون لبخندی زد و گفت  ترنم مراحل پخت سمنو را از نزدیک مشاهده کرده ؛خود مادر هم متعجب شده بود از پاسخ فرزندش که چگونه این مسله را به خاطر دارد.)
لباس نو میخرم

_من : ترنم بگو ببینم تاحالا مامان و بابا برات جشن تولد گرفتن؟!
+ ترنم: آره

_من :  تولدت بهت خوش گذشت عزیزم ؟! 
+ ترنم : آره خاله؛ بادکنک درست کردیم

_من : کیک هم خوردی؟!
+ ترنم:  اول آهنگ میزارن بعد کیک میخورن 

مصاحبه ی شماره 2 :

_ من: زینب عزیزم  میدونی به چی میگن عید؟!
+زینب : آره
_ من : به چی؟!
+زینب : عید ینی تولد
_من : تولد!!!!!
خب حالا بگو ببینم تاحالا مامان و بابا برات تولد گرفتن ؟؟
+زینب : آره خاله، میدونی امسال میخوام تولد بگیرم
من میخوام ژله درست کنم، زهرا(خواهرش) هم کیک درست کنه برام
_من : مامانت چی پس؟!
+ زینب : اوممممم مامانممم؛ نمیدونم
(بعد که راجب تاریخ تولد زینب از مادرش پرسیدم ؛پاسخ داد: زینب در عید نوروز به دنیا اومده و هروقت از ما درباره زمان تولدش میپرسه؛ بهش میگیم تولدت عیده. به خاطر همین مطلب است که: عید یعنی تولد؛ در ذهن او قرار گرفته و تثبیت شده است)

_من : زینب وقتی محرم میشه تو چیکار میکنی؟!
+ زینب : نمیدونم!

_من : ببین محرم که میشه تو میری تو خیابون چیکار میکنی ؟ چی میبینی؟!
+ زینب : با اشتیاق دست هاش رو باز میکنه و به سینه میزنه میگه حسین حسین

+من : به زینب یک کتاب که عکس ها و مدل های متنوع شلوار و دامن رو داشت نشون دادم و ازش پرسیدم : بنظرت کدومشون برا جشن تولدت خوبه که شما بپوشی؟
زینب ورق زد و ورق زد تا رسید به بخش دامن ها و مجلسی ترینش رو انتخاب کرد
ازش پرسیدم چرا اینو انتخاب کردی؟ جواب داد: اخه خاله اینا قشنگ ترن و تو مهمونی میپوشن.

مصاحبه ی شماره 3 :

زمانی که نظر متین ده سالمون را در ارتباط با این مفاهیم پرسیدم این چنین پاسخ هایی را به من داد:

خدا: ما هرچه داریم از خداوند بخشنده مهربان داریم

خوبی: خوبی یعنی به دیگران کمک کنیم ، به دیگران هدیه بدیم

بدی: دیگران رو غمگین و ناراحت کنیم و دل کسی را بشکنیم

فرشته: موجودی است که از طرف خدا که به ما انسان ها یاری می رساند و فرمان خدا را اجرا می کند

عیدنوروز: روزی است که مردم به دیدار خویشان خود می روند و کره زمین ۳۶۵ روز به دور خود می چرخد

شب یلدا: بلند ترین شب سال است

(زمانی که در ارتباط با مفهوم خدا از ترنم و زینب سوال پرسیدم ؛پاسخشان به من نمیدانم بود)

همانطور که ملاحظه فرمودید
و طبق نظریه رشد پیاژه کودکی که در دوره عملیات عینی(2تا11سال) قرار دارد و در این مرحله کودک تنها بر اساس آنچه که مشاهده می‌کند و می‌تواند موضوعات را لمس کند پاسخ صحیحی می‌دهد اما در خصوص موضوعاتی که عینیت ندارند و ملموس نمی‌باشند یعنی موضوعات مجرد و انتزاعی توانایی ارائه پاسخ مناسبی را ندارد. 
و با افزایش سن؛ این دوره به تکامل خود میرسد و کودک میتواند در قبال مساعل انتزاعی پاسخی مناسب و صحیح ارائه دهد.

قطعا توجه خانواده در میزانِ سرعت و مطالب مورد آموزش و یادگیری تاثیر بسزایی در رشد کودک خواهد داشت.

کریسمس...یــا... آیین پاگانیستی و مکتب کابالا؟!!

کودک و مفاهیم انتزاعی(مصاحبه)

آزمایشات دینی (تاثیر دعا و نیایش)

زینب ,ترنم ,تولد ,فرشته ,  ,رو ,مصاحبه ی ,ی شماره ,است که ,من ترنم ,ارتباط با ,ببینم تاحالا مامان

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

gham neveshte مواد مخدر درگاه رسمی اطلاع رسانی فعّالیّـت های علمی پژوهشی دکتر رضا دادگر تکستدونی | متن آهنگ ، تکست آهنگ نقد کتاب گل افشان ورزشکار حرکت سیاسی اجتماعی سایت اچ دی مویز از سرور بیان کلمن آب