سلام و احترام خدمت شما عزیزان
 طی مصاحبه ی اخیری که بنده با سه
 کودک در رده سنی سه و نیم ، چهار و نیم ساله و ده ساله به نام های ترنم ، زینب و متین؛ در ارتباط با مفاهیمی چون(خدا_محرم_عید_جشن تولد_فرشته و) داشتم ؛تمایل دارم نتیجه اش را با شما بزرگواران به اشتراک بگذارم.

در این مصاحبه متوجه خواهیم شد که محیط و اطرافیان چقدر در یادگیری فرد تاثیر گذار است و همچنین ذهنِ پویا و خلاق کودک چطور دانشمندوار در تکاپو یادگیری و شناخت جهان است.

مصاحبه ی شماره 1 :

_من : ترنم تا حالا با فرشته ها حرف زدی؟!
اصلا میدونی فرشته چیه؟!
+ترنم : اره خاله من یه فرشته دارم خیلی خوشگله
هر روز باهاش خاله بازی میکنم (اشاره به عروسکی داره که پدرش به او هدیه داده و بال داره،که اصطلاحا دربین مردم به عروسک فرشته رایجه) 

_من : ترنم میدونی عید چیه؟
+ترنم : اره
_من : خب برا عید  تو چیکار میکنی؟!
+ ترنم: گل درست میکنم(اشاره به سبزه)
گندم آرد میکنم
( بعد از اینکه ترنم این حرف رو زد با تعجب رو به مادرش کردم ایشون لبخندی زد و گفت  ترنم مراحل پخت سمنو را از نزدیک مشاهده کرده ؛خود مادر هم متعجب شده بود از پاسخ فرزندش که چگونه این مسله را به خاطر دارد.)
لباس نو میخرم

_من : ترنم بگو ببینم تاحالا مامان و بابا برات جشن تولد گرفتن؟!
+ ترنم: آره

_من :  تولدت بهت خوش گذشت عزیزم ؟! 
+ ترنم : آره خاله؛ بادکنک درست کردیم

_من : کیک هم خوردی؟!
+ ترنم:  اول آهنگ میزارن بعد کیک میخورن 

مصاحبه ی شماره 2 :

_ من: زینب عزیزم  میدونی به چی میگن عید؟!
+زینب : آره
_ من : به چی؟!
+زینب : عید ینی تولد
_من : تولد!!!!!
خب حالا بگو ببینم تاحالا مامان و بابا برات تولد گرفتن ؟؟
+زینب : آره خاله، میدونی امسال میخوام تولد بگیرم
من میخوام ژله درست کنم، زهرا(خواهرش) هم کیک درست کنه برام
_من : مامانت چی پس؟!
+ زینب : اوممممم مامانممم؛ نمیدونم
(بعد که راجب تاریخ تولد زینب از مادرش پرسیدم ؛پاسخ داد: زینب در عید نوروز به دنیا اومده و هروقت از ما درباره زمان تولدش میپرسه؛ بهش میگیم تولدت عیده. به خاطر همین مطلب است که: عید یعنی تولد؛ در ذهن او قرار گرفته و تثبیت شده است)

_من : زینب وقتی محرم میشه تو چیکار میکنی؟!
+ زینب : نمیدونم!

_من : ببین محرم که میشه تو میری تو خیابون چیکار میکنی ؟ چی میبینی؟!
+ زینب : با اشتیاق دست هاش رو باز میکنه و به سینه میزنه میگه حسین حسین

+من : به زینب یک کتاب که عکس ها و مدل های متنوع شلوار و دامن رو داشت نشون دادم و ازش پرسیدم : بنظرت کدومشون برا جشن تولدت خوبه که شما بپوشی؟
زینب ورق زد و ورق زد تا رسید به بخش دامن ها و مجلسی ترینش رو انتخاب کرد
ازش پرسیدم چرا اینو انتخاب کردی؟ جواب داد: اخه خاله اینا قشنگ ترن و تو مهمونی میپوشن.

مصاحبه ی شماره 3 :

زمانی که نظر متین ده سالمون را در ارتباط با این مفاهیم پرسیدم این چنین پاسخ هایی را به من داد:

خدا: ما هرچه داریم از خداوند بخشنده مهربان داریم

خوبی: خوبی یعنی به دیگران کمک کنیم ، به دیگران هدیه بدیم

بدی: دیگران رو غمگین و ناراحت کنیم و دل کسی را بشکنیم

فرشته: موجودی است که از طرف خدا که به ما انسان ها یاری می رساند و فرمان خدا را اجرا می کند

عیدنوروز: روزی است که مردم به دیدار خویشان خود می روند و کره زمین ۳۶۵ روز به دور خود می چرخد

شب یلدا: بلند ترین شب سال است

(زمانی که در ارتباط با مفهوم خدا از ترنم و زینب سوال پرسیدم ؛پاسخشان به من نمیدانم بود)

همانطور که ملاحظه فرمودید
و طبق نظریه رشد پیاژه کودکی که در دوره عملیات عینی(2تا11سال) قرار دارد و در این مرحله کودک تنها بر اساس آنچه که مشاهده می‌کند و می‌تواند موضوعات را لمس کند پاسخ صحیحی می‌دهد اما در خصوص موضوعاتی که عینیت ندارند و ملموس نمی‌باشند یعنی موضوعات مجرد و انتزاعی توانایی ارائه پاسخ مناسبی را ندارد. 
و با افزایش سن؛ این دوره به تکامل خود میرسد و کودک میتواند در قبال مساعل انتزاعی پاسخی مناسب و صحیح ارائه دهد.

قطعا توجه خانواده در میزانِ سرعت و مطالب مورد آموزش و یادگیری تاثیر بسزایی در رشد کودک خواهد داشت.

کریسمس...یــا... آیین پاگانیستی و مکتب کابالا؟!!

کودک و مفاهیم انتزاعی(مصاحبه)

آزمایشات دینی (تاثیر دعا و نیایش)

زینب ,ترنم ,تولد ,فرشته ,  ,رو ,مصاحبه ی ,ی شماره ,است که ,من ترنم ,ارتباط با ,ببینم تاحالا مامان

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

موسسه حقوقی تهران وکیل - قبول انواع وکالت هنر دوخت کفش دستدوز(سعید محبی) تجربه من دیبـی بازاریاب فایل فروش انواع لوازم آرایشی نما رومی مطالب اینترنتی و کافی شاپ خانواده فروش لباس زنانه مزون نیلا در تهران